Fermentované zelí s červenou řepou a křenem
Způsob přípravy- fermentace zaručuje extrémní dostatek vitamínů, minerálů, živin a kultur vhodných na trávení.
ÚT | rozvozový den |
ČT | rozvozový den |
Mr. Salatoff se nám v hlavách uhnízdil už dávno. Vždy nás bavilo vymýšlet zdravá jídla a zajímali jsme se o udržitelnost. Cesta k současné podobě Mr.Salatoffa byla ovlivněná postupným rozrůstáním naší rodiny, momentálně čítající 2 dospělé a 3 děti. V projektu Mr.Salatoff jsme propojili naše domácí hodnoty, a proto si s čistým svědomím říkáme rodinný podnik.
„Zatímco na začátku nám šlo o dostupnost zdravého obědu, dnes učíme lidi na zerowaste systém vratných obalů a doplňujeme nabídku o nové a atraktivní chuťové kombinace.“
Že se toho točí doma hodně kolem jídla, nás inspirovalo a nasměrovalo. V rámci rodinného provozu a s nástupem do školy a do práce nás ale časem začala trápit nabídka nezdravých jídel v ohromném množství plastových obalů všude kolem. To nás donutilo zaměřit se na víc, než jen zdravé jídlo. Chtěli jsme vytvořit zdravé jídlo pro nás i pro planetu.
Dali jsme si za úkol zjednodušit cestu ke kvalitnímu stravování, podpořit lokální producenty a odlehčit planetě bezobalovým přístupem. V roce 2019 se celá Salatoff rodina odstěhovala z Prahy na venkov, kde se nám svépomocí podařilo postavit a profesionálně vybavit provozovnu- kuchyň.
Dopředu nás žene fakt, že se s námi mění i myšlení našich zákazníků. Poděkují za to, že se po našem jídle cítí daleko lépe a plní energie, jindy nám chystají přepravky, které se dají ještě využít dále v oběhu a v neposlední řadě si i samy uvědomují, kolik zbytečně všichni produkujeme odpadu a vyhodíme nespotřebovaného jídla.