Bio není nadstandardní, ale přirozená kvalita
Ptáte se, co je biopotravina?
Rádi bychom vám řekli, jak vidíme bio potraviny a konvenční potraviny.
- Dnes běžně dostupná potravina vznikla teprve nedávno na začátku 20. století. V tu dobu se průmyslová umělá hnojiva začala postupně vyrábět ve velkém a hojně používat v zemědělství. Potravina konvenční kvality se pěstuje za pomoci chemických hnojiv, pesticidů, herbicidů a dalších chemikálií. Používání těchto látek má za příčinu znečištění vody, půdy, ovzduší a má další negativní dopady třeba i na naše zdraví.
- Bio potravina pochází z ekologického zemědělství, kde jsou chemická umělá hnojiva, pesticidy, herbicidy a další chemické látky zakázány.
- Bio potravina je pěstována v podstatě odjakživa, když se podíváme zpět do historie. Konvenční potravina je netradiční, nová a nepřirozená.
- Proto doporučujeme potraviny v přirozené bio kvalitě, které jsou zdravější nejen pro vaše tělo, ale také pro půdu, vodu a celkově pro přírodu.
- Slýcháme spoustu příběhů od zemědělců, kteří přešli na ekologické zemědělství a po čase se lidem v blízkém okolí vyčistila voda od dusičnanů v jejich studnách.
- Další výhodou je, že ekologické zemědělství není závislé pro vypěstování plodin na chemických hnojivech.
Bio nám dává smysl. Co na to říkáte? Také vám to dává smysl?
Další část naší filosofie: Preferujeme lokálního dodavatele